Προωθήστε την ιστοσελίδα σας με pdf backlinks

Ένας νέος και ιδιαίτερα απλός τρόπος για να δημιουργήσετε backlinks τα οποία μάλιστα η έλευση του penguin 2.0 δείχνει να μην τα αγνοεί είναι τα pdf backlinks.

Τα pdf backlinks είναι απλά backlinks ενσωματωμένα σε ένα pdf αρχείο. Το αρχείο αυτό μπορεί να είναι ένα άρθρο σας, ένα δελτίο τύπου το οποίο μπορεί και να έχετε ήδη δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα σας ή σε κάποιο άλλο web site.

Απλά κάνετε σε αυτήν την περίπτωση ένα copy paste του κειμένου σε ένα επεξεργαστή κειμένου όπως το Open Office και το μετατρέπετε – σώζετε σαν pdf.

Ακολούθως υπάρχουν μια σειρα από web sites που φιλοξενούν pdf articles και στο παράδειγμα μας θα χρησιμοποιήσουμε το issuu.com Μιλάμε για ένα web site με page rank 9 ( ένα πραγματικό διαμάντι για seo δηλαδή) και στο οποίο το μόνο που χρειάζεστε είναι να εγγραφείτε.

Αφού κάνετε την εγγραφή σας και εφόσον φυσικά έχετε ετοιμάσει τα άρθρα σας σε μορφή pdf αρχίζετε το upload τους.

Σε κάθε ένα pdf μπορείτε να γράψετε μια περιγραφή του άρθρου σας ( ιδιαίτερα χρήσιμο όσο αφορά το google και τις λοιπές μηχανές αναζήτησης ) μέχρι και την δυνατότητα να προσθέσετε κάποιο ηχητικό αρχείο το οποίο λειτουργεί και παράλληλα σαν audio backlink.

Χαράς ευαγγέλιο φυσικά για όσους έχουν e-shop και έχουν έτοιμα pdf από προιόντα και υπηρεσίες τους αρκεί φυσικά να έχουν ενσωματώσει τα απαραίτητα backlinks στο κείμενο τους.

Φυσικά μια διαδικασία αυτή του indexing αυτών των backlinks που θα δημιουργήσετε είναι ίδια και απαράλλαχτη με τα υπόλοιπα backlinks. Συνήθως μόνο ένα 30-35% των backlinks σας γίνεται ορατό άρα και μετρήσιμο από το google αλλά και από τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης . Εδω λοιπόν υπεισέρχεται η ανάγκη γνωστοποίησης των backlinks σας μέσα απο ειδικές υπηρεσίες όπως το backlinksindexer.com και το lindexed.com  και ο συνδυασμός και των δυο εγγυάται ότι τα backlinks για την ιστοσελίδα αλλά και τις ιστοσελίδες των πελατών σας θα γίνουν indexed από το google σε ποσοστό άνω του 99%

Επειδή όμως το μηνιαίο κόστος (είναι συνδρομητικό) ανέρχεται σε 45 ευρώ περίπου τον μήνα ποσό που για τον ιδιοκτήτη ενός μεμονωμένου web site είναι απαγορευτικό υπάρχουν και δωρεάν υπηρεσίες όπως το pingfarm.com στο οποίο μπορείτε να δώσετε ping στην ιστοσελίδα σας αλλά και στο indexkings.com όπου ο rapid indexer του θα γνωστοποιήσει το url σας μέχρι και σε 15.000 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Μόνο με το pingfarm και το indexkings μπορεί το google να “βλέπει” ένα καινούργιο web site μέσα σε 24 ώρες ενώ η όλη διαδικασία θα κρατούσε κάποιες εβδομάδες.

Ελπίζω το σύντομα αυτό άρθρο να άνοιξε μια νέα όδο στην δημιουργία backlinks σε όσους ασχολούνται με την προώθηση web site (Google Adwords Θεσσαλονίκη) σε ερασιτεχνικό η επαγγελματικό επίπεδο

 

Comments are closed